+90 262 642 44 55 Cep:0530 350 52 25

Sosyal Medyada Biz}

İmplant Tedavisi

Diş çürüğü veya travma gibi herhangi bir nedenle kaybedilen diş dokusunun yerine uygulanan titanyum diş köküne diş implantı denmektedir.Diş implantı tedavisi, diş eksikliklerinin tedavisinde bilinen en iyi ve modern diş tedavi yöntemidir. Yeni ve teknolojik materyaller sayesinde günümüzde diş implantı tedavisi daha kolay, ağrısız ve hızlıca yapılabilmektedir. Yeni materyaller ile diş implantları çene kemiğine daha çabuk yapışmakta ve bu sayede diş implantı üzerine yapılan diş protezi uygulamaları kısa sürede yapılabilmektedir.

Eksik dişleri tamamlamak için diş operasyonuyla yerleştirilen diş köklerinin yerini alan vida sistemine ‘diş implantı’ veya ‘dental implant’ denmektedir. Diş implantları dokulara kolayca uyum sağlayabilen ve kemik dostu da olarak bilinen titanyumdan üretilmektedir.

Yirmi birinci yüzyılda diş hekimliğinde en çok çalışılacak olan diş protezi tedavisi metodu diş implantlarıdır. Diş implantlarının doğal dişlere en uygun alternatif olması, hareketli diş protezlerine göre daha iyi konuşma ve dişlerin çiğneme fonksiyonu sağlaması en önemli özellikleridir.

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

Diş implantları ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, özel materyallerden hazırlanan, yapay diş kökleridir. Diş implantları çene kemiğine basit bir diş operasyonuyla yerleştirilmektedir.

DİŞ İMPLANTLARININ ÖMRÜ NE KADARDIR?

Günümüzde otuz yılı aşkın klinik takipleri yapılan diş implantları bulunmaktadır. Teknoloji ilerledikçe, her geçen gün yeni diş implantı materyalleri kullanıma sunulmaktadır. Çene yapınıza uygun diş implantının seçimi hakkında diş doktorunuz sizi bilgilendirecektir. İyi bir ağız ve diş bakımı yapılarak, gerekli olan ağız içi kontroller aksatılmayarak diş implantı uzun bir süre ağızda kalır.

DİŞ İMPLANTI UYGULAMASININ SINIRLAMALARI NELERDİR?

Diş implantı genel sağlık durumu iyi olan her hastaya uygulanabilir. Diş implantı uygulaması kemik gelişimi tamamlanmamış genç bireylerde tercih edilmemektedir. Diş implantlarının uzun ömürlü olabilmesi için, etrafında belirli kalınlık ve boyutta sağlam çene kemiği bulunması gerekir. Diş implatı uygulaması için üst yaş limiti yoktur.

Yeterli kemik miktarı olan ve kemik yoğunluğu iyi olan herkese diş implantı uygulanabilir. Ancak hastanın genel sağlık durumunda diş implantı uygulaması için engel bir hastalığının olmaması gereklidir. Kemik hastalıklarında diş implantı yapılması uygun değildir. Diyabet hastalığı da diş implantı tedavisinde dikkat edilmesi gereken hastalıklardandır. Fakat diyabet kontrol altındaysa, diş implantı tedavisinde sakınca yoktur. Rutin kortizon ilaçları kullananların kemik yapısında bozulmalar ya da enfeksiyona yatkınlık olduğu için diş implantı uygulamasında diş hekiminin hastanın doktoruyla konsültasyon yapılması gerekmektedir.